• Teharska cesta 34, 3000 Celje
  • 03 428 55 60
  • info@utez.si

O nas

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1954 kot obrtna delavnica . Z razvojem je v letu 1959 prešla v državno last in takrat tudi beležimo ime podjetja UTEŽ. Podjetje je v tistem času zaposlovalo 6 delavcev. 
 
Podjetje je skozi desetletja širilo svojo dejavnost in tako leta 1970 ustanovilo podružnico v Mariboru. V letu 1974 se je podjetje preselilo na sedanjo lokacijo na Teharski cesti 34, kjer so lahko svojo dejavnost še dodatno razširili. Svojo dejavnost smo izvajali na celotnem območju Jugoslavije. Po razpadu bivše skupne države se je dejavnost podjetja omejila na delovanje na območju Slovenije in Hrvaške. 
 
Preživeli smo težavno obdobje razpada trga Jugoslavije in se prilagodilo delovanju v novo nastalih razmerah. Skozi celotno obdobje delovanja je podjetje venomer veljalo za kvalitetnega izvajalca storitev in ponudnika kvalitetnih izdelkov. Temu velja pritrditi še danes. Smo del akreditiranega in imenovanega laboratorija mase, kar nam omogoča, da svojim odjemalcem nudimo storitve overjanja in kalibracij meril mase vseh vrst in nosilnosti. 
 
Proizvajamo visoko kvalitetne tehtnice raznih nosilnosti in tipov. Na kratko omenimo tehtnice za tehtanje tovornih vozil , tehtalne sisteme na viličarjih, tehtnice za tehtanje na transportnih trakovih , razne skladiščne tehtnice in še več. 
 
Naš prodajni program zajema zastopanje raznih priznanih proizvajalcev meril mase, kot tudi kvalitetno svetovanje ob nakupu teh izdelkov. 
 
Skratka poskušamo našim izdelkom in storitvam dodati še kaj več … nekako v stilu slogana : 
 
Naša storitev ima svojo težo.